Motor Szervíz

1116 Budapest,
Fehérvári út 144.
Bejárat a Kondorfa utca felől!
Tel: 06 70 525 7521

Mirekmotors a Facebookon

Az üzemanyagok


Van egy kis fogalomzavar az üzemagyag körül, ezért a félreértések elkerülése érdekében tisztázzuk: A tüzelőanyag is üzemanyag, viszont az üzemagyag nem csak tüzelőanyag lehet. Hogy is van ez? A benzin az tüzelőanyag. Úgy, mint a gázolaj is az. Az üzemhez szükség van tüzelőanyagra is, tehát a tüzelőanyag is üzemanyag. Az üzemhez viszont nem elegendő a benzin, szükség van még kenésre és hűtésre is azaz olajra és hűtőfolyadékra, tehát az olaj, a hűtőfolyadék úgyszintén üzemanyag. Az üzemanyag-tartály kifejezés helyes, ha a benzintankra gondolunk, de helyes akkor is, ha például a kétütemű motoroknál a 2T olajtartályára gondolunk.

A benzin
A benzintankot úgy tudjuk a levegő páratartalmától belülről megvédeni, ha teletöltjük benzinnel. Ezzel kiszorítjuk a levegőt és vele együtt a páratartalmat. A karburátoros modelleknél viszont a karburátor(ok) úszóházából eresszük le a benzint! Erre azért van szükség, mert a néhány hónapos telelés alatt elpárolog belőle a benzin, a különböző adalék- illetve szinezőanyagok viszont nem! Ezek lerakódnak és eltömítik a fuvókákat. A tavaszi indításkor a motor az eldugult csatornákon keresztül nem lesz képes elegendő benzint beszívni és nem indul be, vagy rendellenesen fog működni.

A motorolaj
A motorolajjal szembeni egyik fontos elvárás az, hogy oldja és lebegtesse a motorban keletkező szennyeződést, így az olajcsere alkalmával a szennyeződés kiürül a motorból. A téli állás alatt ezek a szennyeződések leülepednek és egy tavasszra halasztott olajcsere alkalmával nehezebben ürülnek ki. Mi azt javasoljuk, hogy amennyiben a téliesítés előtt az olajcsere periódus 2/3-án túl vagyunk, akkor cseréljük le az olajat még ősszel!

A fékfolyadék
Mivel a fékfolyadék megköti a levegő páratartalmát, cseréjét (amit egyébként kétévente el kell végezni) célszerű tavaszra időzíteni.

A hűtőfolyadék
Senkinek sem kell elmagyarázni mi történik, ha nem fagyálló hűtőfolyadék van a motorban és fagypont alá esik a hőmérséklet a helyiségben, ahol tároljuk... Célszerű egy fagypont mérést elvégezni, mielőtt téliesítünk!

A lengéscsillapító olaj
A legtöbben sajnos megfeledkeznek róla, de bizony a lengéscsillapító olajat is cserélni kell időnként mert az is elhasználódik. Javasoljuk a fékfolyadékkal egyidőben, kétévente cserélni.

7 hasznos tanács - Az üzemanyagok

Kawasaki márkaszerviz

Műhelyünk korábban márkafüggetlen motorszervizként működött, de 2012 óta a Kawasaki motorkerékpárok garancia időn belüli és azon túli karbantartását illetve javítását hivatalos Kawasaki márkaszervizként végzi! Vállalunk kötelező szervizt, garanciális javítást, időszakos karbantartási munkákat, motordiagnosztikát, bármilyen meghibásodás javítását illetve rövid határidővel beszerezzük motorodhoz a gyári Kawasaki alkatrészeket is eredeti áron!

Kawasaki márkaszerviz
háttér

Kawasaki márkaszerviz, Honda motorszerviz, Suzuki motorszerviz, Yamaha motorszerviz.

2009-2021 © Szerzői jogvédelem alatt

Weboldal készítés - Cajole